Bet kuriuo atveju - šokoladas yra puikus. Aš labiausiai vertinu juodą šokoladą ir kuo mažiau priedų ir nereikalingų prielipų, tuo geriau ir gamtai, ir man. Bet šis receptas yra apie pienišką šokoladą, tad pradedam!
Šokoladiniams sausainiams reikės:
- 240 g pieniško šokolado (gali būti ir 250 g, jei netyčia neparagausit, kas jis per vienas);
- 1 šaukšto aliejaus (naudojau vynuogių kauliukų);
- 2 kiaušinių;
- 5 šaukštų miltų;
- 150 g džiovintų papajų;
- 50 g kokoso drožlių;
- 0,5 a. š. kepimo miltelių.
- Pamerkti papajas šiltam vandenyje ir porą kartų jį pakeisti (niekas nežino, kokios rankos ir kaip jas pakavo).
- Lengvai išplakti kiaušinius ir išmaišyti su 1 šaukštu miltų.
- Išlydyti šokoladą kartu su aliejaus šaukštu.
- Supilti šokolado masę į kiaušinių masę ir išmaišyti.
- Į masę suberti kokoso drožles, nuplautas papajas ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei viską išmaišyti. Jei masė per skysta, nepagailėkite dar miltų.
- Šaukšto pagalba sudėkite sausainiukų krūveles į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 12 min. Sausainių vidus turi būti ne sausas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą