2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai sausainiai su papajom

Šokoladas... Jeigu daryčiau apklausą ir paklausčiau respondentų, ar mėgstate šokoladą, manau, 91 % jų atsakytų teigiamai. Taip, jis skanus. Taip, jis gardžiai kvepia. Taip, tai puiki dovana, kuri tau padės išsisukti, kai galvoje švilpia vėjai ir nenori būti nuobodyla, dovanojanti (-is) kvapnaus muilo, kremo ar arbatos (ačiū visiems, kas yra man šių dalykų padovanoję, labai vertinu jūsų draugystę ir nepriimkit to kaip įžeidimo - aut.p.).
Bet kuriuo atveju - šokoladas yra puikus. Aš labiausiai vertinu juodą šokoladą ir kuo mažiau priedų ir nereikalingų prielipų, tuo geriau ir gamtai, ir man. Bet šis receptas yra apie pienišką šokoladą, tad pradedam!
Šokoladiniams sausainiams reikės:
  • 240 g pieniško šokolado (gali būti ir 250 g, jei netyčia neparagausit, kas jis per vienas);
  • 1 šaukšto aliejaus (naudojau vynuogių kauliukų);
  • 2 kiaušinių;
  • 5 šaukštų miltų;
  • 150 g džiovintų papajų;
  • 50 g kokoso drožlių;
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių.
Gamybos procesas:
  1. Pamerkti papajas šiltam vandenyje ir porą kartų jį pakeisti (niekas nežino, kokios rankos ir kaip jas pakavo).
  2. Lengvai išplakti kiaušinius ir išmaišyti su 1 šaukštu miltų.
  3. Išlydyti šokoladą kartu su aliejaus šaukštu.
  4. Supilti šokolado masę į kiaušinių masę ir išmaišyti.
  5. Į masę suberti kokoso drožles, nuplautas papajas ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei viską išmaišyti. Jei masė per skysta, nepagailėkite dar miltų.
  6. Šaukšto pagalba sudėkite sausainiukų krūveles į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 12 min. Sausainių vidus turi būti ne sausas.
Skanaus ir saldžių akimirkų net be šokolado!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą