2012 m. vasario 10 d., penktadienis

Nuostabus braunis su Guinness alumi

Stebiuosi, kai moterys savo brangiausiems vyrams valentino dienos proga kepa rožinius sausainius su širdelėm ir kitokiais pūkučiais. Bet jie - ne JŪS ir šitos visos rožinės grietinėlės jiems juk nepatinka...
Savo brangiausiam gyvenimo bendrakeleiviui, kurį vis tiek vieną dieną sutiksiu, iškepčiau braunį su Guinnesso alumi. Pradėjau treniruotis jau dabar. Turiu pripažinti, kad rezultatas privertė atsisėsti ant virtuvės grindų. Oho kaip gerai... Tad susitikimui jau pasiruošusi!
P.S. tai nėra alaus reklama ir jei tau nėra 18 metų, tai alaus į braunį dėti nereikia...
Guinness Brauniui reikės:
  • 330 ml Guinness Draught alaus;
  • 240 g juodo šokolado;
  • 150 g miltų;
  • 4 šaukštų kakavos;
  • 4 šaukštų cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 140 g sviesto;
  • žiupsnelio druskos.
Šokoladinio skanėsto gamyba:
  • Supilti alų į stiklinę. Negerti :) Lauksim, kol nusės puta ir alus šiek tiek pašils kambario temperatūroje.
  • Sumaišyti miltus su kakava ir druska. Padėti į šalį.
  • Sviestą ir šokoladą išlydyti kartu - tą darau įdėjus dubenį į verdantį vandenį.
  • Cukrų ir kiaušinius išplakti kartu (mikserio pagalba).
  • Kiaušinių masę atsargiai įmaišyti į šokoladinę masę. Gerai išmaišius ten pat supilti miltų ir kakavos mišinį.
  • Na ir svarbiausia - pagaliau supilti alų ir viską gerai išmaišyti. Masė bus skysta, nereikia išsigąsti.
  • Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą (naudojau 36 x 27 cm) ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes (patikrinus mediniu pagaliuku braunis turi nelipti, bet ir nebūti sausas!).
  • Ataušinti ir tik tada vaišinti brangiausius pasaulyje žmones.
Įkvėpimo sėmiausi: Daily waffle, Blondie's cakes, Patent & the Pantry.

5 komentarai:

  1. Įdomu. Negirdėta. O alus kam? Kad vyrui įtikt ar ir jaučiamo skonio pridėjo? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. paragavus niekad neatspetum, kad jame yra alaus:) bet alus padeda kovoti su saldumu..kad jo per daug nebutu:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Alus truputį kėlimo efektą duoda - kepiau Guinness alaus tortą, tai tikrai nuo jo geriau iškilo. Vis tik juk burbuliukai, mielės, kas ten dar,... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. kai jau alus norejo duoti kelimo efekta, traukiau is orkaites :) nes nenorejau, kad pyrago vidus isdziutu :)

    AtsakytiPanaikinti