2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Riešutinis citrininis pyragas

Nepriklausau nei riešutų, nei citrinų mėgėjų klubams, tačiau šį pyragą iškepti privertė faktas, kad jam nereikia nei miltų, nei sviesto. Vis dėlto pyragas mano sąmonėje siejamas su miltais ir džiaugiausi proga tą mąstymą pakeisti.
Ko reikia riešutiniam citrininiam pyragui?
  • 150 g graikinių riešutų;
  • 8 šaukštų cukraus (daugiau tikrai nereikia);
  • 3 kiaušinių;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 0,5 a. š. malto imbiero (šviežias būtų dar puikiau);
  • žiupsnelio druskos;
  • 2 šaukšų citrinos sulčių (tikrų!);
  • 1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės;
  • cukraus pudros papuošimui.
Kaip gaminti?
  1. Susmulkinti graikinius riešutus beveik iki miltų, tada įdėti 4 šaukštus cukraus ir viską sumaišyti.
  2. Kiaušinių trynius, cinamoną, imbierą, druską, likusį cukrų, citrinos sultis ir sutarkuotą žievelę (tarkavimas - turbūt ilgiausiai trunkantis procesas visame tešlos paruošime...) sumaišyti tarpusavyje. Į masę supilti smulkintų graikinių riešutų masę ir kartu išmaišyti.
  3. Kiaušinių baltymus išplakti iki purumo ir atsargiai įmaišyti į masę.
  4. Supilti į formą (naudojau silikoninę) ir kepti 25 min 190 laipsnių temperatūroje.
  5. Iškepusį atvėsinti ir papuošti cukraus pudra, jei norisi.
Recepto pirminis šaltinis: lululu at home. Autorė labai džiaugėsi, kad pyragas yra beveik veganiškas ir be riebalų. Aišku, patys riešutai yra gana riebus dalykas. Tad nepasidaviau jos džiaugsmui ir paskaičiavau, kad suvalgius visą pyragą, savo organizmą praturtintumėte 1700 kalorijomis (skamba neįmanomai...) :) Nuotraukose esantis gabalėlis turi 220 kalorijų.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą