Ko reikia riešutiniam citrininiam pyragui?
- 150 g graikinių riešutų;
- 8 šaukštų cukraus (daugiau tikrai nereikia);
- 3 kiaušinių;
- 1 a. š. cinamono;
- 0,5 a. š. malto imbiero (šviežias būtų dar puikiau);
- žiupsnelio druskos;
- 2 šaukšų citrinos sulčių (tikrų!);
- 1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės;
- cukraus pudros papuošimui.
- Susmulkinti graikinius riešutus beveik iki miltų, tada įdėti 4 šaukštus cukraus ir viską sumaišyti.
- Kiaušinių trynius, cinamoną, imbierą, druską, likusį cukrų, citrinos sultis ir sutarkuotą žievelę (tarkavimas - turbūt ilgiausiai trunkantis procesas visame tešlos paruošime...) sumaišyti tarpusavyje. Į masę supilti smulkintų graikinių riešutų masę ir kartu išmaišyti.
- Kiaušinių baltymus išplakti iki purumo ir atsargiai įmaišyti į masę.
- Supilti į formą (naudojau silikoninę) ir kepti 25 min 190 laipsnių temperatūroje.
- Iškepusį atvėsinti ir papuošti cukraus pudra, jei norisi.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą