2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Keksiukai su konservuotomis slyvomis

Šaltis įkvepia... sėdėti prie orkaitės. Apsimuturiavusi mielai nusileisčiau nuo kokio snieguoto kalno, bet:
a) slidinėjimo patirtis beveik nulinė;
b) niekas nepriverčia;
c) šalta, jei nepastebėjot.
Tad ir kepu. Kepu.
Šįkart keksiukai tokie geri, kad 3 suvalgiau pati... :)
12 keksiukų reikės:
  • 300 g miltų (2 nepilnos stiklinės);
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 100 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 200 ml pieno;
  • 1,5 stiklinės supjaustytų konservuotų slyvų;
  • sauja džiovintų papajų.
Jeigu norisi traškių keksiukų viršūnėlių, tada reiks dar ir:
  • 2 šaukštų cukraus: balto ir rudo;
  • 20 g sviesto;
  • 2 šaukštų miltų;
  • žiupsnelio cinamono.
Keksiukų kepimas:
  1. Sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius.
  2. Sviestą ištriname su cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinį ir vėl viską išmaišome. Supilame pusę miltų mišinio ir išmaišome. Supylę pieną - maišome vėl. Tada suberiame likusią dalį miltų - išmaišome.
  3. Konservuotas slyvas (dėl visa pikto prieš tai jas sumaišę su miltu šaukštu) ir papajas suberiame į masę ir paskutinį kartą pamaišome.
  4. Supilstome masę į formeles.
  5. Jei norisi traškumo, tai minkštą sviestą, cukrų, cinamoną ir miltus sumaišome ir po šaukštelį mišinio užberiame ant keksiukų.
  6. Viską kepame 20 min 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus ir šilumos daug (ne tik tiesioginės)! Eikit slidinėti, kol dar sniego yra.

Keksiukus kepti įkvėpė: lululu at home.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą