2012 m. kovo 2 d., penktadienis

Bananų pyragas

Gal ir nereiktų girtis, bet pusė šio pyrago buvo suvalgyta vieno žmogaus. Tas pats žmogus ir kepė šį pyragą, ir paskui užrašė šį receptą. Tai mano darbas.
Kiti bando mandrai vadinti šį kepinį bananų duona, bet būkime teisingi... tai yra tiesiog puikus bananų pyragas :)
Bananų pyragui reikia:
  • 3 bananų;
  • 200 g spanguolių;
  • 1 tarkuotas obuolys (nedidelis);
  • 200 g miltų;
  • 0,5 a. š. sodos;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 0,25 a. š. druskos;
  • 100 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 5 šaukštų aliejaus;
  • 4 šaukštai pieno.
Ką daryti su šiais ingredientais, jog pavyktų pyragas?
  1. Sutrintus bananus sumaišyti su tarkuotu obuoliu, cukrumi, lengvai išplaktais kiaušiniais, 4 šaukštais aliejaus ir pienu.
  2. Tarpusavyje sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.
  3. Sausą masę supilti į bananų masę ir išmaišyti.
  4. Galų gale į masę įmaišyti spanguoles. Aš įmaišiau ne visas turėtas, nes dalį jų dėjau į formos dugną, kad uogos būtų pyrago viršuje (iškeptą jį apvertus).
  5. Į aliejumi išteptą masę supilti tešlą ir kepti apie 50 min 180 laipsnių orkaitėje.
  6. Ataušusį pyragą išimti iš kepimo formos ir pasidalinus su draugais suvalgyti :)
Skanaus!
P.S. pyrago kvapas fantastiškas...
Įkvėpimo sėmiausi: My Kitchen Snippets.

6 komentarai:

  1. nuo mazu dienu mazai kada ja gesinu ir tikrai nieko blogo nenutiko man, nesijaucia. siaip galima tiesiog daugiau kepimo milteliu deti ir isvengti sodos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vakar bandžiau ir deja nepavyko :((( Neiškilo t.y. pakilo tik trupučiuką :( reikės bandyti dar kartą :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. hm, liudesys. gal per skysta tesla buvo? o kaip skonis buvo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Каžkaip man atrodo, kad obuolys buvo per didelis ir per šlapias. Tikriausiai per mažai įdėjau miltų. O skonis - įdomus, taip ir nesupratau iškepė ar nea :D

      Panaikinti
    2. Pataisiau recepta, nes mano obuolys tikrai nedidelio ugio buvo :)

      Panaikinti