Varškės spurgoms reikia:
- 400 g varškės
- 3 kiaušinių
- 9 šaukštų miltų
- 6 šaukštų cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- aliejaus
- cukraus pudros
- Visus ingredientus (išskyrus, aliejų ir cukraus pudrą) sumaišyti.
- Puode įkaitinti aliejų ir ugnį šiek tiek sumažinti (kitaip spurgos greit iškeps, bet vidus liks žalias), tada rankomis arba dviems šaukšteliais formuoti spurgas ir leisti jas į aliejų.
- Man spurgos iškepa per ~ 8 minutes. Iš puodo jas išimu ant popierinio rankšluosčio - kad riebalų per daug nebūtų. O atvėsusias papuošiu pudra.
- Aliejaus nereikia gailėti, nes kitaip viskas prilips prie dugno ir sugadins ne tik puodą, bet ir nuotaiką.
- Skysta tešla yra gerai. Kitu atveju gausis ne spurgos, o akmenėliai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą