2013 m. balandžio 12 d., penktadienis

Varškės spurgos

Kad ir kaip paprastai atrodo spurgos, bet visą jų atsiradimo procesą galima sugadinti tokiais būdais: "nepagailėjus" miltų ir kaitinant aliejų ant labai karštos viryklės. Bet apie tai vėliau.
Varškės spurgoms reikia:
  • 400 g varškės
  • 3 kiaušinių
  • 9 šaukštų miltų
  • 6 šaukštų cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • aliejaus
  • cukraus pudros
Kaip gaminti spurgas, jeigu viską turiu?
  • Visus ingredientus (išskyrus, aliejų ir cukraus pudrą) sumaišyti.
  • Puode įkaitinti aliejų ir ugnį šiek tiek sumažinti (kitaip spurgos greit iškeps, bet vidus liks žalias), tada rankomis arba dviems šaukšteliais formuoti spurgas ir leisti jas į aliejų.
  • Man spurgos iškepa per ~ 8 minutes. Iš puodo jas išimu ant popierinio rankšluosčio - kad riebalų per daug nebūtų. O atvėsusias papuošiu pudra.
Patarimai ir kiti geri dalykai:
  • Aliejaus nereikia gailėti, nes kitaip viskas prilips prie dugno ir sugadins ne tik puodą, bet ir nuotaiką.
  • Skysta tešla yra gerai. Kitu atveju gausis ne spurgos, o akmenėliai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą