Tai vienas tų desertų, kuris susilaukia daug komplimentų, bet nereikalauja daugybės valandų šokinėjimo aplink jį. Tikrai paprasčiau nei pagaminti cepelinų puodą :)
Sūrio pyragui reikia:
- 150 g sausainių (Selga)
- 150 g anakardžių riešutų
- 100 g sviesto
- 500 g ricotos sūrio
- kondensuoto pieno indelio
- 200 ml grietinėlės
- 4 a. š. želatinos
- Susmulkinti riešutus ir šiek tiek paskrudinti keptuvėje.
- Susmulkinti sausainius ir juos sumaišyti su riešutais bei lydytu sviestu. Iš šitos masės torto formoje suformuoti padą ir padėti į šaldytuvą.
- Išplakti grietinėlę ir sumaišyti ją su ricota ir kondensuotu pienu.
- Ištirpinti želatiną ir sumaišyti su sūrio mase (iš pradžių į želatiną įmaišyti pora šaukštelių tos masės, o tik tada pilti į bendrą sūrio masę).
- Visą sūrio masę užpilti ant sausainių ir riešutų pado masės ir dėti į šaldytuvą.
- Galima valgyti jau po 4 valandų, bet skanesnis, jei bus paliktas šaldytuve ~10 valandų - sūris geriau sustings ir padas taps skanesnis.
Skanaus ir kūrybinio įkvėpimo!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą