2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Nekeptas sūrio pyragas

Sūrio pyragas, pretenduojantis į torto vardą.
Tai vienas tų desertų, kuris susilaukia daug komplimentų, bet nereikalauja daugybės valandų šokinėjimo aplink jį. Tikrai paprasčiau nei pagaminti cepelinų puodą :)
Sūrio pyragui reikia:
Nekeptas sūrio pyragas

  • 150 g sausainių (Selga)
  • 150 g anakardžių riešutų
  • 100 g sviesto
  • 500 g ricotos sūrio
  • kondensuoto pieno indelio
  • 200 ml grietinėlės
  • 4 a. š. želatinos
Kūrybos procesas:
  • Susmulkinti riešutus ir šiek tiek paskrudinti keptuvėje.
  • Susmulkinti sausainius ir juos sumaišyti su riešutais bei lydytu sviestu. Iš šitos masės torto formoje suformuoti padą ir padėti į šaldytuvą.
  • Išplakti grietinėlę ir sumaišyti ją su ricota ir kondensuotu pienu.
  • Ištirpinti želatiną ir sumaišyti su sūrio mase (iš pradžių į želatiną įmaišyti pora šaukštelių tos masės, o tik tada pilti į bendrą sūrio masę).
  • Visą sūrio masę užpilti ant sausainių ir riešutų pado masės ir dėti į šaldytuvą.
  • Galima valgyti jau po 4 valandų, bet skanesnis, jei bus paliktas šaldytuve ~10 valandų - sūris geriau sustings ir padas taps skanesnis.
Sūrio pyragas

Skanaus ir kūrybinio įkvėpimo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą