2013 m. balandžio 6 d., šeštadienis

Bananų duona su riešutais ir šokoladu

Džiaugiuosi, kad amerikiečiai prieš beveik šimtą metų išrado bananų duoną, nes tai vienas kvapniausių kepinių. Keisčiausia tai, kad atrodo bananų duona šiek tiek blogiau nei skanaujasi. Beje, tikrai nežinau, kodėl pyragą kažkam prireikė vadinti duona, bet nesipriešinsiu...
Bananų duonai reikia:
  • 4 bananų (kuo labiau prinokusių ir blogiau atrodančių, tuo geriau)
  • 2 kiaušinių
  • 250 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 100 g cukraus
  • 100 g juodo šokolado
  • didelės saujos lazdyno riešutų
Kaip gaminti:
  • Atšildytą sviestą išsukti su cukrumi, o tada su kiaušiniais.
  • Bananus nulupti ir sutrinti su šakute bei supilti į sviesto masę bei išmaišyti.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei supilti į bendrą masę maišant.
  • Šokoladą sukapoti gabaliukais ir kartu su riešutais išmaišyti su bendra mase.
  • Tešlą supilti į sviestu išteptą formą bei kepti 1 h 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  • Išėmus atvėsinti ir išimti iš formos bei dalinantis su draugais valgyti.

2 komentarai: