2012 m. sausio 23 d., pirmadienis

Linco pyragas

Kasdien reikia išmokti bent po vieną naują dalyką...kad nenupuštum nuo savo tariamos visažinystės :) vienas iš tų dalykų man šiandien buvo - Linco pyragas. Pajautusi, kad vakarą norėčiau papuošti kepiniu, radau nuostabų Aguonėlės receptą. Kaip pasakytų kai kurių profesijų atstovai - copy with pride, tad taip ir padariau. Beje, kaip teigia Linco miesto istorikai ir kiti prijaučiantys miesto populiarintojai, tai yra vienas "vyriausių" pyragų receptų pasaulyje. Matyt, nebūtų išlikęs, jei nebūtų toooks skanus.

Reikės:
  • abrikosų įdaro (spec. uogienė kepiniams)
  • 80 g smulkintų migdolų;
  • žiupsnelio cinamono;
  • 5 šaukštų miltų;
  • 70 g cukraus;
  • 120 g sviesto;
  • 1 kiaušinio trynio.
Kaip elgtis:
  • Visus ingredientus, išskyrus abrikosų įdarą, sumaišyti į vieną masę ir paslėpti šaldytuve. Man pavyko slėpti 1,5 h. Ilgiau nebegalėjau laukti ir pradėjau kočioti.
  • 2/3 tešlos iškočioti (iš viršaus ir apačios uždengus maistine plėvele, kad nebyrėtų į šonus bei kam riebalais tepti visus namų paviršius...) ir iškloti formą bei padaryti pyrago kraštelius.
  • Pagrindą ištepti abrikosų įdaru ir uždengti iš likusios tešlos iškočiotomis juostelėmis.
  • Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje. Maniškis sugebėjo iškepti per 20 min.
Skanaus ir lakios vaizduotės (įsivaizduojant, kokioje aplinkoje Linco pyragas buvo iškeptas pirmąkart)!

Šaltinis: Aguonėlė.

Patobulintą receptą (su varške) galima rasti čia.

2 komentarai: