2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Karališkas varškės pyragas

Šis pyragas mane papirko, nupirko, sužavėjo ir visaip kaip kitaip nustebino ir aš greitai jį vėl kepsiu. Pažadu.


Varškės pyragui reikės:
  • 500 g varškės;
  • 4 š. kondensuoto pieno;
  • 150 g sviesto;
  • 400 g miltų: 200 g kvietinių, 200 g avižinių;
  • 100 g cukraus;
  • 2 a. š. vanilinio cukraus;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 š. kakavos;
  • 1 a. š. vanilės;
  • 1 š. krakmolo.
Kaip gaminti pyragą:
  • Sumaišyti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, vanilę ir kakavą.
  • Ištirpdyti sviestą ir supilti jį į miltų masę ir kartu sumaišyti.
  • Į tešlą įmušti 1 kiaušinį, išmaišyti/minkyti ir tešlą padalinus į 2 dalis bei sudėjus į maišelius, įdėti 1h į šaldiklį.
  • Įdaras: varškę, 3 kiaušinius, krakmolą ir kondensuotą pieną pertrinti iki vientisos masės.
  • Iš šaldiklio ištraukti tešlą, sutarkuoti pirmąjį gabalą burokine tarka ir paskirstyti jį kepimo formoje. Užpilti varškės masę. Tada sutarkuoti antrąjį gabalą ir jį paskirstyti ant varškės masės.
  • Kepti 40-50 min 180 laipsnių orkaitėje.

Pyragas pasižymi traškia plutele ir puikiu skoniu. Skanaus!
Įkvėpimo šaltinis čia.

2 komentarai: