2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Švytintis obuolių pyragas

Kodėl švytintis? Nes jo viršus blizga... niam :)
Obuolių pyragą prisiminti privertė puiki akcija. Džiaugiuosi tokia idėja ir stipriai palaikau!
 
 Ko reikės?
  • 200 g cukraus
  • 2 didelių obuolių
  • 200 g miltų
  • 150 g sviesto
  • 4 šaukštų graikiško jogurto (arba grietinės)
  • 0,5 šaukšto kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • šiek tiek apelsino žievelės
Kaip daryti?
  1. 150 g cukraus suberti į puodą, įpilti 4 šaukštus vandens ir užvirti (būtų gerai visąlaik tą masę ir maišyti). Užvirus įmesti šiek tiek tarkuotos apelsino  žievelės ir kaitinti, kol masė pasidarys lipni ir įgaus šviesiai rudą atspalvį.
  2. Gautą užvirtą masę supilti į formą (naudoju silikoninę) ir ant jos išdėlioti supjaustytus obuolius (ratuku).
  3. Išlydyti sviestą, suberti likusį cukrų ir išmaišyti.
  4. Į masę sudėti graikišką jogurtą, įmušti kiaušinius ir viską išmaišyti. Išmaišius suberti miltus ir kepimo miltelius bei vėlgi išmaišyti.
  5. Tešlą (su meile ir kantrumu) supilti ant obuolių, pasidžiaugti ir pašauti viską į 170 laipsnių temperatūros orkaitę.
  6. Kepti ~ 30 min.
  7. Šokti, džiaugtis ir pabaigusį kepti pyragą išimti iš orkaitės.
  8. Ant formos uždėti lėkštę ir viską apversti, kad jūsų akį pradėtų džiuginti blizgantis pyragas :)
Skanaus! ir pasišypsokim :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą