Reikės:
- abrikosų įdaro (spec. uogienė kepiniams)
- 80 g smulkintų migdolų;
- žiupsnelio cinamono;
- 5 šaukštų miltų;
- 70 g cukraus;
- 120 g sviesto;
- 1 kiaušinio trynio.
- Visus ingredientus, išskyrus abrikosų įdarą, sumaišyti į vieną masę ir paslėpti šaldytuve. Man pavyko slėpti 1,5 h. Ilgiau nebegalėjau laukti ir pradėjau kočioti.
- 2/3 tešlos iškočioti (iš viršaus ir apačios uždengus maistine plėvele, kad nebyrėtų į šonus bei kam riebalais tepti visus namų paviršius...) ir iškloti formą bei padaryti pyrago kraštelius.
- Pagrindą ištepti abrikosų įdaru ir uždengti iš likusios tešlos iškočiotomis juostelėmis.
- Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje. Maniškis sugebėjo iškepti per 20 min.
Šaltinis: Aguonėlė.
Patobulintą receptą (su varške) galima rasti čia.
Pataisyk cukraus kiekį (pamiršai sviestą). Atrodo laaabai skaniai!
AtsakytiPanaikintiaciu uz pastaba, padauginau cukraus 2 kartus :)
AtsakytiPanaikinti