2012 m. sausio 4 d., trečiadienis

Kokosiniai keksiukai

Vienas įžymus žmogus yra pasakęs: "Jeigu tau trenkia per vieną žandą, atsuk ir kitą". Nesutinku su tuo... Tad po šios dienos naujienų nusprendžiau žandų nesukinėti bei savęs daugiau nemušti, bet padėti žmonijai ir iškepti ką nors gero. O geras šį kartą reiškė - kokosiniai keksiukai. Beje, už įkvėpimą receptui dėkoju nuostabiosios šokėjos Sandros mamai.


Ką reikės ištraukti iš savo spintelių šį kartą?
- 100 g kokoso drožlių;
- pusės didelės kriaušės;
- 120 g sviesto;
- 2 kiaušinių;
- 6 šaukštų miltų;
- 50 g cukraus;
- malto muskato šaukštelio;
- trečdalio šaukštelio kepimo miltelių;
- 2 arbatinių šaukštelių pagal slaptą kolegės receptą pagaminto mišinio (kondensuotas pienas + alkoholis) - jei neturite, ignoruokite šį ingredientą;
- migdolo drožlių papuošimui.

Ką veikti, kai turite šiuos ingredientus?
1. Sutarkuoti kriaušės puselę ir sumaišyti su kokoso drožlėmis bei muskatu.
2. Sviestą ištrinti su cukrumi ir į šią masę įmaišyti abu kiaušinius.
3. Į sviesto masę įmaišyti miltus ir kepimo miltelius. Jeigu turite, įmaišykite ir slapto kolegės mišinio :)
4. Abi mases: sviesto ir kokoso sujungti ir gerai išmaišyti.
5. Tešlą supilstyti į formeles, papuošti kokoso drožlėmis ir kepti 170 laipsnių temperatūroje (orkaitėje) 20 min.

Iškepus - džiaugtis ir tuo džiaugsmu dalintis su kitais. Džiaugiantis ne vienam tas džiaugsmas įgauna žymiai didesnę prasmę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą