2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Avižiniai sausainiai kitaip

Avižiniai sausainiai gali turėti formą ir būti linksmi (ir tai nėra tik kitų sausainių privilegija) :)  "Pūkuotos" antytės ir vyrukas "pūkuotais" šortais tikrai gali pakelti nuotaiką. 
Kitokiems avižiniams sausainiams reikės:
  • 150 g avižinių dribsnių;
  • 250 g avižinių miltų (tinka ir kvietiniai);
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 2 š. kondensuoto pieno;
  • saujos sezamo sėklų;
  • kokoso drožlių papuošimui;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 4 a. š. citrinos sulčių;
  • cukraus pudros.
Razinų sauja čia irgi labai tiktų.
Gaminimas:
  1. Į išlydytą sviestą supilti cukrų ir kondensuotą pieną ir išsukti. Ten taip pat įmušti kiaušinį ir vėl maišyti.
  2. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, avižinius dribsnius ir sezamo sėklas. Ir sujungus abi mases viską išmaišyti kartu ir įdėti į šaldytuvą 20 min.
  3. Formelėmis išspausti sausainių iš tešlos nepavyks, tad ant kepimo popieriumi ištiestos skardos dėkite formeles, į jas kraukite tešlą ir tada išeis forminis sausainis (naudojau antytės ir vyruko formeles).
  4. Sausainius patepti kiaušinio baltymu ir kepti ~15 min 170 C laipsnių orkaitėje iki kol paruduos.
Pasiryžusiems užsiimti sausainių puošimo menu:
  • Citrinos sultis sumaišyti su cukraus pudra, šia mase padengti sausainius ir ant viršaus pabarstyti kokosu.
  • Jeigu norite nupiešti šypseną, naudokite uogienę.
  • Jeigu patinka rudos vyruko akys, naudokite rudąjį cukrų (prieš kepant vyrukus, rudojo cukraus kristalus įdėjau akių vietoje).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą