Ingredientai:
- 250 g abrikosų įdaro (spec. uogienė kepiniams)
- 100 g smulkintų migdolų;
- žiupsnelio cinamono;
- 5 šaukštų miltų;
- 50 g cukraus;
- 100 g sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 150 g varškės.
- Migdolus, cinamoną, miltus, cukrų, išlydytą sviestą ir kiaušinio trynį sumaišyti (tą darau su draugo mikserio pagalba).
- 2/3 tešlos iškočioti (iš viršaus ir apačios uždengus maistine plėvele) ir iškloti formą bei padaryti pyrago kraštelius (kraštelius patogu formuoti stiklinės pagalba).
- Varškę pertrinti su kiaušinio baltymu ir padengti šia mase pagrindą.
- Ant varškės masės ištepti abrikosų įdarą ir uždengti iš likusios tešlos iškočiotomis juostelėmis.
- Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 25 min.
- Atvėsusį galima papuošti cukraus pudra.
Skanaus ir mažų džiaugsmelių ne tik virtuvėje!
O kada pakviesi paragauti?
AtsakytiPanaikintikazkuri savaitgali reikia tartis :)
Panaikinti