2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Linco pyragas su varške

Taip užsikepiau šį savaitgalį... Pavyko pagerinti anksčiau skelbtą Linco pyrago receptą. Kam tobulinti? Nes laabai saldu buvo, o šiame recepte saldumas subalansuotas.

Ingredientai:
  • 250 g abrikosų įdaro (spec. uogienė kepiniams)
  • 100 g smulkintų migdolų;
  • žiupsnelio cinamono;
  • 5 šaukštų miltų;
  • 50 g cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 150 g varškės.
Pyrago gaminimas:


  • Migdolus, cinamoną, miltus, cukrų, išlydytą sviestą ir kiaušinio trynį sumaišyti (tą darau su draugo mikserio pagalba).
  • 2/3 tešlos iškočioti (iš viršaus ir apačios uždengus maistine plėvele) ir iškloti formą bei padaryti pyrago kraštelius (kraštelius patogu formuoti stiklinės pagalba).
  • Varškę pertrinti su kiaušinio baltymu ir padengti šia mase pagrindą.
  • Ant varškės masės ištepti abrikosų įdarą ir uždengti iš likusios tešlos iškočiotomis juostelėmis.
  • Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 25 min.
  • Atvėsusį galima papuošti cukraus pudra.



Skanaus ir mažų džiaugsmelių ne tik virtuvėje!

2 komentarai: