Nusprendžiau, kad esu pakankamai suaugusi ir pasiruošusi iškepti juos pati.
Kodėl reikėjo tiek ruoštis? Nes reikia ryžto "iškvėpinti" namus žuvytės aromatais.
Pradedam! Reikia (8 vnt):
- 400 g žuvies filė (naudojau lydekaitę)
- 1 kiaušinio
- 1 saujos lukštentų moliūgų sėklų
- 1 didelio svogūno
- šiek tiek petražolių
- 1 a.š. druskos (ar kiek mažiau)
- juodųjų pipirų
- žiupsnelio saldžiosios paprikos
- žiupsnelis šafrano
- Žuvies filė, moliūgų sėklas ir svogūną susmulkinti maisto smulkintuvu.
- Į susmulkintą masę įmušti kiaušinį, sudėti prieskonius ir gerai išmaišyti. Pastabėlė: šafraną ir petražoles sutrinti rankomis iki miltelių.
- Iš gautos masės formuoti kotletukus ir kepti keptuvėje!!
Patarimas 2. Kepant smarkiai įjunkite garų trauktuvą ir atidarykite langą.
Patarimas 3. Mėgaukitės!
Aš irgi labai mėgstu žuvies kotletus :) Toks lengvas ir jaukus maistas. O ką kotletams suteikia moliūgų sėklos?
AtsakytiPanaikintimoliūgų sėklos dėl to, kad visąlaik patinka "sveiki" priedai man :) bent jau man suteikia maistingumo ir kiek netikėtesnį skonį bei spalvą :)
AtsakytiPanaikinti