2011 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Žuvies kepsneliai (a.k.a. kotletukai)

Jaučiu trauką žuvies kotletukams. Jeigu kokioje valgyklėje jais yra papuoštas dienos meniu, būtinai užsisakau..:)
Nusprendžiau, kad esu pakankamai suaugusi ir pasiruošusi iškepti juos pati.
Kodėl reikėjo tiek ruoštis? Nes reikia ryžto "iškvėpinti" namus žuvytės aromatais.

Pradedam! Reikia (8 vnt):
  • 400 g žuvies filė (naudojau lydekaitę)
  • 1 kiaušinio
  • 1 saujos lukštentų moliūgų sėklų
  • 1 didelio svogūno
  • šiek tiek petražolių
  • 1 a.š. druskos (ar kiek mažiau)
  • juodųjų pipirų
  • žiupsnelio saldžiosios paprikos
  • žiupsnelis šafrano
Ką daryt?
  1. Žuvies filė, moliūgų sėklas ir svogūną susmulkinti maisto smulkintuvu.
  2. Į susmulkintą masę įmušti kiaušinį, sudėti prieskonius ir gerai išmaišyti. Pastabėlė: šafraną ir petražoles sutrinti rankomis iki miltelių.
  3. Iš gautos masės formuoti kotletukus ir kepti keptuvėje!!
Patarimas. Kuo puikiausiai tiks valgyti su marinuotais agurkėliais.
Patarimas 2. Kepant smarkiai įjunkite garų trauktuvą ir atidarykite langą.
Patarimas 3. Mėgaukitės!

2 komentarai:

  1. Aš irgi labai mėgstu žuvies kotletus :) Toks lengvas ir jaukus maistas. O ką kotletams suteikia moliūgų sėklos?

    AtsakytiPanaikinti
  2. moliūgų sėklos dėl to, kad visąlaik patinka "sveiki" priedai man :) bent jau man suteikia maistingumo ir kiek netikėtesnį skonį bei spalvą :)

    AtsakytiPanaikinti