Obuolių pyragą prisiminti privertė puiki akcija. Džiaugiuosi tokia idėja ir stipriai palaikau!
Ko reikės?
- 200 g cukraus
- 2 didelių obuolių
- 200 g miltų
- 150 g sviesto
- 4 šaukštų graikiško jogurto (arba grietinės)
- 0,5 šaukšto kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- šiek tiek apelsino žievelės
- 150 g cukraus suberti į puodą, įpilti 4 šaukštus vandens ir užvirti (būtų gerai visąlaik tą masę ir maišyti). Užvirus įmesti šiek tiek tarkuotos apelsino žievelės ir kaitinti, kol masė pasidarys lipni ir įgaus šviesiai rudą atspalvį.
- Gautą užvirtą masę supilti į formą (naudoju silikoninę) ir ant jos išdėlioti supjaustytus obuolius (ratuku).
- Išlydyti sviestą, suberti likusį cukrų ir išmaišyti.
- Į masę sudėti graikišką jogurtą, įmušti kiaušinius ir viską išmaišyti. Išmaišius suberti miltus ir kepimo miltelius bei vėlgi išmaišyti.
- Tešlą (su meile ir kantrumu) supilti ant obuolių, pasidžiaugti ir pašauti viską į 170 laipsnių temperatūros orkaitę.
- Kepti ~ 30 min.
- Šokti, džiaugtis ir pabaigusį kepti pyragą išimti iš orkaitės.
- Ant formos uždėti lėkštę ir viską apversti, kad jūsų akį pradėtų džiuginti blizgantis pyragas :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą