Suvalgiusi paskutinį kekso gabalėlį galiu ramiai parašyti, kaip gimsta šis minkštas, purus ir kvepiantis orkaitės kūrinys :)
Jam sukurti reikės:
- 100 ml pieno;
- 150 g sviesto (kambario temperatūros);
- 150 g cukraus;
- 3 kiaušinių;
- 4 šaukštų su kaupu miltų;
- saujos razinų;
- žiupsnelio druskos;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 šaukšto vanilinio cukraus;
Ką daryt, kai turi ingredientus?
- Nuplauti razinas ir palikti jas šiltai mirkti.
- Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Masė turi būti puri.
- Atskirti trynius nuo baltymų. Trynius įmaišyti į sviesto masę. Į tą pačią masę supilti miltus ir kepimo miltelius ir... vėl maišyti.
- Užvirti pieną, jį šiek tiek atvėsinti ir supylus į tešlą išmaišyti.
- Iki putų išplaktus baltymus įmaišyti į tešlą. Ten taip pat supilti išbrinkusias razinas.
- Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti orkatėje ~50 min 160 laipsnių temperatūros orkaitėje.
- Wuolia! Džiaugiamės iškepusiu keksu!
Patarimai ir pastabėlės:
- Šaltas keksas dar skanesnis, tad verta palaukti.
- Nemėgstantiems razinų: galima pagardinti citrinos ar kitų citrusinių vaisių žievelėmis arba į užvirusį pieną supilti razinų arba dėti mažiau cukraus ir į tešlą įmaišyti išlydyto juodojo šokolado.
Skanaus ir daug džiaugsmo prie orkaitės atrandant savo puikaus kekso receptą!
Dar reikėtų prirašyti, jog išmirkytas razinas reiktų nusausinti, apvolioti miltuose ir tik tada įmaišyti - nenusės į dugną, nes kartais tokios nusileidusios pridega ir sugadina visą kepinį.
AtsakytiPanaikintiŠiaip tai labai įdomus receptas su pienu, kiek esu mačius visur šaltą pila, kažin ką duoda užvirinimas?
oho, ačiū už patarimus :) man patiko, kad nusėdusios razinos sukuria tokią gražią kepurėlę, kai apverti keksą. o šalto pieno nekilo ranka pilti į kambario temperatūros tešlą - tokia jau nuojauta mano.
AtsakytiPanaikintiJeigu visi produktai šalti, tai ir šaltas pienas tinka. O šiaip tai aš mieliau keičiu pieną arbata, tada daug puresnis ir minkštesnis pyragas gaunasi, nes piene esantys baltymai koaguliuoja, kas suteikia daugiau kietumo
AtsakytiPanaikinti